Nieuws uit Benidorm

Controle op hondenpoep geïntensiveerd

De afdelingen Straatreiniging en Burgerveiligheid hebben het toezicht en de controle op de naleving van de Gemeentelijke Omgevingsverordening geïntensiveerd, met name wat betreft het opruimen van hondenpoep, het loslopen en of de dieren een chip hebben.

De gemeente is tot die conclusie gekomen, nadat zij constateerden dat er teveel hondenpoep op de stoep ligt en hebben daarom de lokale politie ingeschakeld die er meer op gaat toezien. Nu het seizoen gaat beginnen waarbij de toeristen komen, is dit een belangrijke reden om de controle te intensiveren. maar ook bij vele buurtbewoners zijn de vieze trottoirs een doorn in het oog, aldus wethouder José Ramón González de Zárate.

De gebieden waar het vooral om gaat, zijn de wijk Els Tolls, de wijk Madrid, de La Cala, Avenida Calpe en de urbanisatie Entre Naranjos en Rincón de Loix. De lokale politie heeft in de week tussen 10 en 16 februari om deze redenen negen boetes opgelegd variërend van 100 tot 120 euro.

González de Zárate heeft hondeneigenaren opgeroepen om “voor de openbare weg te zorgen” en benadrukte dat de gemeenteraad “zich inspant om het stadsbeeld te verbeteren en een vriendelijkere stad te maken voor toeristen en bewoners”.  Bovendien voegde hij eraan toe dat “we vastberaden zullen zijn met die mensen die dit soort onbeschaafd gedrag herhalen” en herinnerde hij eraan dat de regelgeving eigenaren van gezelschapsdieren verplicht om “te voorzien van het benodigde materiaal voor het verzamelen van uitwerpselen (zakjes, fles water…) op de openbare weg”.  Er zullen niet langer waarschuwingen gegeven worden. Burgers zijn goed op de hoogte van de verordening omdat deze al jaren van kracht is.

Ten slotte drong hij erop aan dat “het schoonmaakpersoneel er niet is om uitwerpselen van huisdieren op te ruimen; Dat is wat de eigenaren moeten doen“. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button