Home Horeca Fooi geven in Spanje straks een verplichting?

Fooi geven in Spanje straks een verplichting?

door admin
Fooi geven in Spanje straks een verplichting?

Is een fooi geven in Spanje verplicht? In de Verenigde Staten is het gebruikelijk om in restaurants en bars flink wat fooi te geven. Nu wordt gevreesd dat de Amerikaanse fooiencultuur ook Spanje gaat treffen.

Spaanse kranten maken zich daar grote zorgen over met de Amerikaanse ‘tip’ cultuur. Een laag loon rechtvaardigt op een bepaalde manier dat de klant een fooi zou moeten geven, maar het zou vrijwillig moeten zijn. Juist op dit gebrek aan vrijwilligheid wordt gereageerd.

Onderaan de rekeningen vind je in de Verenigde Staten drie kolommen, waar je kunt aangeven of je 5, 8 of 10 procent fooi wilt betalen. Vroeger kozen mensen zelf of ze fooi wilden geven en hoeveel. Meestal bleven er een paar muntjes op het schoteltje liggen als dank voor het bezoek en de goede service.

In Noord Europese landen betalen we meer met Pin

In de Noord Europese landen betalen we onze rekening steeds meer met Pin en geven bij het afrekenen aan, welk bedrag ze mogen invoeren op het pinapparaat. Dit leidt tot afronding met een paar centen of euro’s, maar de keuze is aan u. In het nieuwe Spaanse systeem is er iets anders. Geen vrijwilligheid meer. Er is géén vierde kolom die u kunt afvinken met “nee.

Met het toegenomen kaartgebruik en het minder betalen met contant geld, heeft het nieuwe fooiensysteem een nieuw karakter gekregen. Daarnaast willen de restaurant- en bareigenaren op een ietwat sluwe manier meer van de gestegen arbeidskosten doorberekenen aan hun klanten.

Daarnaast willen de restaurant- en bareigenaren op een ietwat sluwe manier meer van de gestegen arbeidskosten doorberekenen aan hun klanten.

De nieuwe rekeningen met kolommen die aangeven hoeveel fooi u wenst te betalen, zijn al verschenen in Madrid en Barcelona. ​​Maar de verwachting is dat de regeling zich uiteindelijk over heel Spanje zal verspreiden, ondanks de kritiek die al is geuit.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?