Costa BlancaOndernemers

Chinezen verlaten de provincie Alicante

De Chinese bevolking in de provincie Alicante die meer dan 15.000 inwoners telde en vooral aan de kust werkzaam zijn in horeca en (souvenir) winkeltjes is sterk aan het afnemen. De pandemie heeft geleid tot de uittocht van 20% van deze hechte gemeenschap en dat zijn ongeveer 3.000 mensen die er meestal voor hebben gekozen om tijdelijk of permanent naar China terug te keren, met hun gezinnen.

De Chinezen vieren nu hun nieuwe jaar, dat zal duren tot 31 januari 2022. Volgens hun horoscoop begint het jaar van de Os, met nieuwe hoop. Dus vanwege de vieringen van het Chinees nieuwjaar keren ze terug naar hun families maar zullen sommigen niet meer terugkeren.

Maar een groot deel verplaatst zijn activiteiten nu naar steden als Madrid, Barcelona of Valencia. Hoewel economische instabiliteit en covid in heel Spanje voorkomen, zijn interculturele verenigingen en Chinese zakenlieden in Alicante het erover eens dat hun landgenoten op zoek zijn naar nieuwe zakelijke kansen in andere steden, aangezien de gastvrijheid en handel aan de kust sterk worden beïnvloed door het toerisme, dat vrijwel tot stilstand is gekomen.

De verliezen van Chinese bedrijven in de provincie zijn met meer dan 60% teruggelopen en de vastgoedinvesteringen die ze hadden gedaan in projecten langs de hele kust van de Costa Blanca zijn gestopt door Aziaten die op zoek waren naar hun blauwe en schonere lucht, ver weg van de vervuiling in China. Wellicht dus straks nieuwe eigenaren in de talloze winkeltjes in Benidorm? (Bron: R4G)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button