Home Politie Bende opgepakt voor geldautomaat zwendel

Bende opgepakt voor geldautomaat zwendel

door admin
Politie in Benidorm

De Nationale Politie heeft vier mannen en één vrouw tussen de 20 en 40 jaar in Benidorm en Almería gearresteerd die ervan worden beschuldigd een groep te hebben gevormd die gespecialiseerd is in het plunderen van geld uit wisselautomaten voor wasserettes dankzij een apparaat met elektromagnetische golven waardoor de munten eruit kwamen.

De politie beschuldigt hen van 15 diefstallen in wasserijen in Benidorm, Almería, Burgos, Granada, Guadalajara, Murcia, Novelda en Crevillent. Een diefstal gepleegd in een wasserette in Benidorm was het begin van dit grootschalige onderzoek naar deze bende, waarbij de agenten tot hun verbazing zagen hoe de dieven een vreemd apparaat door de biljetgleuf van de wisselautomaat staken en de munten uit de muntenbak haalden.

Bij deze eerste diefstal, die werd vastgelegd dankzij de beveiligingscamera’s van de zaak, maakten de daders een buit van 1400 euro in contanten buit en lieten ze de wisselautomaat leeg achter. De eigenaar van de wasserette vertelde de politie dat hij de beelden van de afgelopen dagen had bekeken en had vastgesteld dat er nog minstens drie diefstallen waren waarbij bijna 1000 euro was gestolen.

Elektromagnetische impulsen

De gerechtelijke politie van het politiebureau van Benidorm begon een onderzoek om de dieven te identificeren en ontdekte uiteindelijk dat ze een georganiseerde groep vormden waarin elk een functie vervulde. Zo stonden sommigen op de uitkijk, anderen bestuurden de vluchtauto, anderen voerden de diefstal uit met het apparaat dat elektromagnetische impulsen uitzond en andere leden waren verantwoordelijk voor logistieke taken, zoals het huren van de voertuigen die bij de overvallen werden gebruikt of het reserveren van kamers in hotels, met gebruikmaking van valse identiteiten.

Drie betrokkenen bevonden zich in Almería, waar één van hen onlangs was gearresteerd en een apparaat met elektromagnetische golven in zijn bezit had dat identiek was aan het apparaat dat werd gebruikt bij de laatste diefstallen in Benidorm.

Het politiebureau van Benidorm ontdekte ook dat de gerechtelijke politie van Almería een onderzoek had ingesteld naar een reeks gevallen die via dezelfde methode waren gepleegd. Ze kwamen ongeveer 2400 euro aan diefstallen uit zelfbedieningswasserettes in Almería op het spoor, waarvoor een gezamenlijke operatie begon die eindigde met de arrestatie van vier mensen in Almería en nog één in Benidorm. (Bron: Diario Informacion)

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?