Camping Benisol krijgt goedkeuring om uit te breiden

Camping Benisol krijgt goedkeuring om uit te breiden
2 juli 2024

Het gemeentebestuur van Benidorm heeft groen licht gegeven voor de uitbreiding van Camping Benisol. Een initiatief dat het aantal plaatsen voor deze accommodatie zal vergroten, met 52 nieuwe kampeerplaatsen en nog eens 14 voor bungalows.

Het is de bedoeling om eind juli met de werkzaamheden te beginnen. Tijdens deze werkzaamheden blijft de camping gewoon open.

Benisol is een camping aan de rand van Benidorm die in 1982 zijn deuren opende. Het wacht al zo’n tien jaar op deze uitbreiding. De Generalitat heeft de Verklaring van Communautair Belang (DIC) in 2015 openbaar gemaakt, maar deze liep vast in het autonome bestuur vanwege het verzoek om nieuwe rapporten over de geplande werkzaamheden. Ook op het stadhuis liep de procedure vertraging op. Na het indienen van de aanvraag in 2022 werd de procedure in 2023 opgeschort en pas nu hebben zij toestemming gekregen voor de uitbreiding.

Het perceel waarop nieuwe units zullen komen heeft een oppervlakte van 15.148,19 vierkante meter, waarvan 6.472 vierkante meter zal worden verdeeld in percelen en nog eens 1.385,24 vierkante meter zal worden toegewezen aan bungalows voor in totaal 198 bewoners. Daarna zal de camping 61.718 vierkante meter, 301 staanplaatsen en 61 bungalows voor 1.086 gasten tellen. De gemeentelijke vergunning wordt voor de komende 18 maanden verlengd.

Het familiebedrijf is opgericht door Brigida Rausch Schumann en Juan Picard. In deze ruim 40 jaar wordt de accommodatie gerund door drie generaties van dezelfde familie. Het perceel waar de werkzaamheden zullen worden uitgevoerd, was bedoeld voor golfoefeningen, maar verloor beetje bij beetje zijn interesse vanwege nieuwe projecten in de sector die in het gebied ontstonden.

  • https://mscp2.live-streams.nl:8242/live
  • Benidorm Nieuws