Campers negeren verbod: Milieuactivisten bellen politie

Campers negeren verbod: Milieuactivisten bellen politie
17 maart 2024

Ondanks het verbod staan ​​er dagelijks tientallen stacaravans geparkeerd op een strand in Alicante. Milieuactivisten hebben inmiddels de politie gewaarschuwd.

Op het strand van Saladares-Urbanova in het zuiden van de stad Alicante, parkeren dagelijk campers hun caravan of camper om er gratis te kamperen.  De milieubeschermingsorganisatie Amigos de los Humedales del Sur de Alicante heeft nu een beroep gedaan op de milieupolitie van de Guardia Civil, Seprona, om de illegale kampeerders aan te pakken.

Het is voor stacaravans en campers gebruikelijk geworden om te parkeren op land dat deel uitmaakt van het aangewezen moerasgebied Saladar de Agua Amarga

Amigos de los Humedales del Sur de Alicante

Wildkamperen aan de Spaanse kust is populair. Het aantal kampeerders is de afgelopen jaren flink gestegen, zodat er op sommige dagen nu “bijna 100 voertuigen aanwezig zijn”, ook al geven borden aan dat slapen in tenten, caravans of stacaravans daar verboden is, aldus de milieubeschermingsorganisatie.

De infrastructuur in dit gebied is niet aangepast op de vele toeristen en omwonenden klagen massaal over de hinder van de kampeerders. Bovendien zou het afvalwater dat uit caravans wordt geloosd de kustwateren kunnen vervuilen, zoals vorig jaar iets zuidelijker het geval was, bij Playa Carabassí in Santa Pola.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio

Heeft u dit al gelezen?

Camperplaats Urbanova in Alicante niet gewenst

Camperplaats Urbanova in Alicante niet gewenst

Plannen om in de buurt van het strand van Urbanova een camperplaats mogelijk te maken, stuiten
Wat is er gebeurd met Terra Mítica?

Wat is er gebeurd met Terra Mítica?

Anno 2024 heeft de themaparkindustrie in Spanje drie duidelijke hoofdrolspelers. PortAventura in Salou, Parque Warner Madrid