Home Costa Blanca Calpe wil niet dat stranden een “asbak” zijn

Calpe wil niet dat stranden een “asbak” zijn

door admin
Calpe wil niet dat zijn stranden een "asbak" zijn

Calpe wil niet dat de stranden als een “asbak” dienen. Onder het motto “Het strand is geen asbak” is een nieuwe voorlichtingscampagne gelanceerd om gebruikers ervan bewust te maken dat ze geen sigarettenpeuken in het zand mogen gooien. Het doel is om dit soort afval te verminderen, omdat het een van de moeilijkst te verwerken en een van de meest schadelijke voor het milieu is.

De campagne krijgt vorm in de verspreiding op sociale netwerken en bij de toegangen tot de stranden van verschillende borden onder het motto “Het strand is geen asbak” waarin de gevolgen van het dumpen van sigarettenpeuken op de stranden worden uitgelegd. Hierbij wordt uitgelegd dat elke sigarettenpeuk tussen de 8 en 10 liter zeewater kan verontreinigen of dat sigarettenpeuken de belangrijkste afvalbron zijn die in de oceanen wordt aangetroffen naast flessen en plastic.

Het initiatief wordt ondersteund met de distributie van herbruikbare asbakken die te vinden zijn bij de toeristische informatiepunten op de stranden van Arenal-Bol en La Fossa en bij het toeristenbureau van Las Salinas.

In 2022 was 25% van alle stranden aan de Costa Blanca  geheel of gedeeltelijk rookvrij.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?