Calpe vernieuwt taxiverordening

Calpe vernieuwt taxiverordening
13 maart 2024

Calpe heeft een nieuwe taxiverordening. Bestuurders mogen geen korte of gescheurde broeken dragen, maar geschikte kleding. Een regeling die ook inhoudt dat de voertuigen hetzelfde bedrijfsimago moeten dragen met daarop een van de symbolen van de gemeente: de Peñón d’Ifach.

De huidige verordening is van uit 1996 en was achterhaald en voorzag geen oplossing voor de huidige problemen van de sector. De burgemeester legt uit dat het document, dat nu aan het publiek zal worden getoond, is opgesteld met medewerking van de taxisector en het een aantal van hun eisen bevat.

Onder de kwesties die in de verordening zijn opgenomen, is een sectie gewijd aan het imago dat lokale taxichauffeurs moeten behouden om gebruikers te bedienen. Dat wil zeggen: “Er moet passende kleding worden gedragen om een ​​goed beeld te geven van zo’n belangrijke sector voor Calpe”.

Een ander punt dat nu is vastgesteld is dat de taxi’s hetzelfde bedrijfsimago hebben. De fysieke afbeelding op de deuren van de taxi’s moet benadrukken dat het een Calpe-taxi is.

Zo zal het nummer van elk voertuig vergezeld gaan van een afbeelding van de Peñón d’Ifach en is de naam van de stad duidelijk zichtbaar.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio