Home Overig Nieuws Calpe bekeurt het plaatsen van parasols en strandstoelen voor 09.30 uur

Calpe bekeurt het plaatsen van parasols en strandstoelen voor 09.30 uur

door admin
parasols en strandstoelen

De gemeente Calpe herinnert mensen aan de gemeentelijke verordening voor het gebruik en beheer van de kust waarin het verboden is om vóór 9.30 uur stoelen, handdoeken of parasols op het strand te plaatsen om het schoonmaken niet te belemmeren.

Deze maatregel verbiedt de willekeurige bezetting van het openbaar domein en legt speciale nadruk op de bezetting van het strand met elementen als stoelen, handdoeken en parasols vanaf de vroege uurtjes.

plekje reserveren

Deze trend maakt het schoonmaken van de stranden moeilijk, dus de verordening bepaalt dat alle spullen die vóór 9.30 uur op de stranden worden geplaatst, worden verwijderd en dat de eigenaren zich moeten melden. Ook voorwerpen die meer dan drie uur zonder de aanwezigheid van hun eigenaar onbeheerd achtergelaten worden, zullen door de Lokale Politie worden afgevoerd en overgebracht naar het Gemeentelijk Pakhuis voor gevonden voorwerpen.

Sinds enkele jaren ontvangt de gemeenteraad in de zomer veel klachten over het reserveren van een plekje op het strand, aangezien andere strandgangers die halverwege de ochtend naar het strand komen, meters strand bezet vinden zonder dat mensen bij deze spullen aanwezig zijn. We schreven er eerder HIER ook al over.

De wethouder, Pere Moll, heeft aangegeven dat ” we het werk van de strandschoonmakers willen garanderen, daarom doen we een beroep op de beleefdheid van de strandgebruikers zodat het strand niet bezet is zonder dat men aanwezig is”. (Bron: Radio Sirena)

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?