Nieuws uit Benidorm

Busstation gebruikt als kraakpand

Tassen, kleding, flessen en bakstenen gestapeld als tafels en stoelen en karton voor de gaten om de kou buiten te houden. Het busstation van Benidorm is vooral het domein van krakers.

De exploitatie van het commerciële gebied van de terminal, eigendom van de bouwer uit Alicante, Enrique Ortiz, hebben ertoe geleid dat dit openbare gebouw met kraakpanden is gevuld terwijl de gemeenteraad niets doet en alles op zijn beloop laat. Een wandeling door de terminal levert beelden op die meer typerend zijn voor een gebouw in een door oorlog geplaagde stad dan van een aankomstpunt voor reizigers in de beroemde toeristische stad Benidorm. 

Opgehoopt vuil, roltrappen die niet werken en afgebroken muren en kapotte ramen die al maanden of zelfs jaren niet zijn schoongemaakt zijn tekenen van gebrek aan beheer in het busstation. Aan dit alles wordt nog een probleem toegevoegd. Daklozen hebben de gipsplaatwanden gebroken van sommige ruimtes die werden gebouwd om winkels te kunnen huisvesten, om zo toegang te krijgen tot deze lege ruimtes om daar hun toevluchtsoord van te maken om te kunnen overnachten. 

Dit wordt bevestigd door enkele medewerkers van de weinige vestigingen die nog wél in dit gebied actief zijn zoals een kledingwinkel, een supermarkt en een sportschool. Rond 20.00 uur komen de bewoners die door gemeenteraadsleden ook wel “krakers” worden genoemd. Maar ze vallen ook winkelende mensen lastig waardoor ze ook een probleem van onveiligheid creëren”, legt Rubén Martínez van de socialistische partij uit.

 “Twee dagen geleden, toen we ons laatste bezoek brachten, hadden alle etablissementen allemaal kapotte muren, omdat ze ze met planken sluiten, maar na een paar dagen breken de krakers ze weer om binnen te komen”

Om deze reden eist de oppositiepartij, dat de PP moet optreden en eisen dat het wordt schoongemaakt en hervormd, zoals Enrique Ortiz beloofde te doen in de overeenkomst die werd goedgekeurd in 2012 waarbij hij enkele beloftes deed over o.a.. het onderhoud van het busstation. (Bron: Diario Informacion).


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button