Bushalte uitgerust met gps-overzicht van bussen

Vanmorgen is het eerste slimme scherm van elf die bij de belangrijkste bushaltes in Benidorm worden geïnstalleerd, in gebruik genomen. Dit eerste apparaat is geplaatst bij de halte aan de Calle Langreo, naast het Bali-hotel, een punt waar verschillende buslijnen samenkomen.

Deze nieuwe schermen zullen specifieke informatie aan de passagier, in realtime, tonen over de aankomsttijd van hun bus van de verschillende systemen die in de voertuigen zelf zijn geïnstalleerd, verbonden door GPS”, verklaarde de wethouder voor Mobiliteit, José Ramón González de Zarat. Dit alles wordt geïmplementeerd met de mobiele app die beschikbaar is voor het stadsvervoersbedrijf Avanza.

Deze software heeft een tijdsvoorspellingssysteem, zodat de wachtende passagier kan zien hoelang de bus nog op zich laat wachten, in real-time. Een systeem zoals we dat al jaren kennen in Nederland en België. In totaal komen er elf slimme schermen die niet alleen informatie geven over de aankomsttijd van de bus, maar in de toekomst ook gemeentelijke informatie. Naast Calle Langreo zullen de andere schermen zich bevinden op nummer 13 Beniardá, op Avenida del Mediterráneo 4 en 55, op nummer 9 Severo Ochoa, op nummer 4 Calle Esperanto bij het busstation van Francisco Llorca Antón, in Parque de Elche, in calle Estación, in Plaza del Doctor Fleming en in het Salto del Agua park.

De wethouder voor Mobiliteit heeft ook aangegeven dat de bushaltes zullen worden verbeterd, met de installatie of renovatie van luifels en nieuw meubilair.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button