Horeca

Burgemeester van Benidorm blijft fel tegen invoering toeristenbelasting

Vanuit de (deel)regering in Spanje, worden gemeenten opgedragen om bepaalde wetten door te voeren. Op dit moment is het de wens van de Consell, zoals deze heet, om toeristenbelasting door te voeren. Iets waar de burgemeester van Benidorm, Toni Pérez zich tegen verzet.

Na kennis te hebben genomen van de interne overeenkomst die door de overheid is bereikt, heeft Pérez opnieuw bevestigd dat hij weigert de toeristenbelasting in te voeren en ervoor te zorgen dat de gemeenteraad van Benidorm, in overeenstemming met wat de sector ook beweert, altijd het ‘nee en nooit’ heeft geroepen tegen de toeristenbelasting. Het is de genadeklap voor het toerisme in deze pandemie waar hotels nu al gedwongen zijn om te sluiten.

Zo heeft Toni Pérez bevestigd dat de overeenkomst die afgelopen dinsdag werd aangekondigd, een oplegging is van degenen die in wezen een hekel hebben aan toerisme en van zon- en strandvakanties. De sector die altijd een belangrijke factor is geweest, met een groot rendement voor het BBP van de Valenciaanse Gemeenschap. Pérez zei dat de sector die de dienst levert (hotels) al belasting betaalt voor zijn activiteit, net als de toerist die BTW betaalt over alles, zodat het onevenredig is, oneerlijk en kleinzielig om nu een nieuwe belasting aan deze activiteit toe te voegen.

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button