Buitenlandse politieagenten komen helpen in Benidorm

Agenten van de Nationale Politie en de Politie van Frankrijk en Italië patrouilleren gezamelijk om de veiligheid van toeristen te versterken. Ze hebben als doel de misdaad op de openbare weg te voorkomen door contact te hebben met de burger in het algemeen en toeristen van hun eigen nationaliteiten in het bijzonder, die zij helpen in hun eigen taal. Ze patrouilleren met hun eigen nationale uniformen zo dat ze gemakkelijk herkenbaar zijn voor burgers uit beide landen.

post-image-2 Agenten uit deze twee landen, evenals uit Duitsland, Nederland en Portugal worden binnenkort zichtbaar op straat. De internationale samenwerking is al begonnen in andere steden zoals Alicante, Cordoba, Madrid, Maspalomas, Santa Cruz de Tenerife en Santiago de Compostela

Agenten van de Nationale Politie, de Police Nationale van Frankrijk en de Police di Stato van Italië patrouilleren in het kader van het project “European Commissaries”, gezamenlijk op de straten om de aandacht te trekken van buitenlanders en zorgen voor meer veiligheid voor toeristen. Het is een proces van internationale samenwerking waarbij buitenlandse politie optreden in gebieden met hoge toeristische toestroom.

In dit geval patrouilleert een agent uit Frankrijk en een andere uit Italië, voornamelijk te voet, maar ook met de auto, samen met agenten van de Spaanse Nationale Politie door de straten. Ze zijn bevoegd om deel te nemen aan elke interventie op de openbare wegen.

Nieuwe Franse, Duitse, Italiaanse, Portugese en Nederlandse politie zullen geleidelijk worden opgenomen in plaatsen als Benidorm, Estepona, Gandia, Granada, Malaga, Marbella, Palma de Mallorca, Pamplona, Torremolinos en Vigo. Momenteel hebben ze dat al gedaan in andere plaatsen zoals Alicante, Cordoba, Madrid, Maspalomas, Santa Cruz de Tenerife en Santiago de Compostela. Ook agenten van de Nationale Politie van Spanje zijn in ditzelde kader, gestationeerd in het buitenland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button