Ondernemers

Britten mogen weer naar de Costa Blanca reizen

De Britse regering heeft vrijdag opnieuw de beperkingen versoepeld voor mensen die volledig zijn gevaccineerd, waardoor de verplichting om een ​​PCR te doen voordat ze het Verenigd Koninkrijk binnenkomen en de 8-daagse thuisquarantaine niet meer nodig zijn.

De maatregel is genomen onder druk van de Britse toeristenindustrie en na te hebben geverifieerd dat de beperkingen, de besmettingen door omikron niet hebben gestopt, is met tevredenheid ontvangen door touroperators en luchtvaartmaatschappijen. 

Luchtvaartmaatschappijen zoals Jet2.com, die de Costa Blanca verbindt met 10 steden in het Verenigd Koninkrijk, zagen de reserveringen omhoog schieten. Steve Heapy, CEO van Jet2.com is optimistisch en bekritiseert dat de maatregelen om omikron in te dammen niets anders hebben veroorzaakt dan de crisis in de toeristische sector te versnellen.

Als de Britten inderdaad weer willen reizen na de lange isolatie in het VK, dan zou de provincie 45.000 Britse toeristen per week kunnen ontvangen. Engels toerisme is essentieel voor Benidorm maar ook voor andere steden met veel hotels zoals Alicante , waar touroperator Jetholidays ook mee samenwerkt, vooral in het weekend. Het bedrijf lanceerde gisteren speciale aanbiedingen voor passagiers die hun vluchten of complete vakantiepakketten vóór 18 januari boeken en het resultaat is een overweldigende toename van meer dan dubbele reserveringen naar Spanje in vergelijking met de voorgaande 24 uur. (Bron: Diario Informacion)

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button