Costa Blanca

Britten mogen vanaf 17 mei weer reizen; boekingen nemen toe

Hotelorganisatie Hosbec is hoopvol na de uitspraak van de Britse premier Boris Johnson, dat Britten vanaf 17 mei toestemming hebben om reizen weer mogelijk te maken. Hiermee vervalt ook de restrictie van noodzakelijk reizen. Jet2-boekingen stegen 600% in één dag tijd na de aankondiging van de Britse regering.

Met deze uitspraak is er weer wat meer hoop op verbeteringen in de toeristische sector die met het verloren voorjaar, de hoop heeft gevestigd op de zomer en najaar. De hotels merken nu al een stijging in het aantal reserveringen voor hotels in Benidorm. Maar niet alleen vanuit het Verenigd koninkrijk, ook de Spanjaarden uit het binnenland boeken weer hun vakanties naar de Costa Blanca.

Het versnelde vaccinatieprogramma in het Verenigd Koninkrijk zou het mogelijk kunnen maken om eind juni in Engeland beperkingen op sociaal contact op te heffen, volgens de roadmap die maandag werd aangekondigd door de Britse premier Boris Johnson. Zijn plan is wel onderhevig aan ziekenhuisopnames en sterfgevallen die moeten blijven afnemen en er mogen geen nieuwe varianten van het virus opduiken. Er zal wel op 12 april een evaluatie zijn over de situatie op dat moment. Johnson gelooft dat het normale leven in juni zal kunnen beginnen.

Het VK heeft bijna 18 miljoen doses van het vaccin toegediend. Verwacht wordt dat het op 15 april aan alle 50-plussers is aangeboden en vóór eind juli aan alle volwassenen. (Bron: SER)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button