Nieuws

Britten moeten in quarantaine bij terugkomst uit Spanje

De vakantie van tienduizenden Britse toeristen in Spanje is in de war geraakt nadat de regering een onmiddellijke quarantaine van twee weken heeft opgelegd aan iedereen die vanuit Spanje terug naar de UK gaat.

De Britse ministers hebben opnieuw beperkingen opgelegd aan reizen vanuit Spanje, inclusief de eilanden, na nieuwe uitbraken van het coronavirus, die Spaanse gezondheidsfunctionarissen ertoe brachten te waarschuwen voor een mogelijke tweede golf van infecties.

Vakantieaanbieders zijn al begonnen met het annuleren van reizen naar Spanje. TUI biedt restitutie aan al diegenen wiens reizen worden geannuleerd. Ondertussen maakten de ministers plannen om Covid-19-tests aan te bieden aan degenen die de afgelopen dagen uit Spanje zijn teruggekeerd naar het VK .

Juist nu de hotelsector HOSBEC nog enige hoop had op augustus en september en daarmee de hotelbezetting hoopt te zien stijgen, is dit een enorme domper en zal men kijken wat er voor maatregelen nodig zijn. Veel Hotels openen dit weekeinde of de komende dagen hun deuren. Benidorm is heel erg gebaat bij Britse toeristen die misschien dit jaar weg blijven.

(Bron: The Telegraph)

Aktueel

to Top