Nieuws uit Benidorm

Britten kunnen pas na 15 april naar Benidorm komen

Een van de belangrijkste touroperators voor de Britse markt, Jet2 –en Jet2Holidays, heeft besloten de diensten om vakantievervoer naar Spanje op te starten, met een maand uitgesteld. De nieuwe datum is nu 15 april.

Natuurlijk moet de situatie het dan ook toelaten om de dienstverlening op te starten. De voorzitter van de hotelvereniging van de Valenciaanse Gemeenschap (Hosbec), Toni Mayor verklaarde echter wel, dat Britten in deze tijd niet met hele grote aantallen naar Spanje komen en dat Benidorm zich richt op de zomer. Vanaf september zijn er namelijk wel veel Britten die een vakantie hebben geboekt. En een klein deel heeft een reis gepland in mei en juni.

Toch is uitstel een nieuwe tegenvaller voor de vele hotels die leeg zijn en is er van gezelligheid in de stad geen sprake met de lege straten in voornamelijk de Rincon de Loix. Ook restaurants moeten langer zonder veel toeristen zitten. Het Valentijn weekend valt ook al in het water en de horeca richt zich daarom op de Spanjaarden. Andere festiviteiten trekken ook altijd veel toeristen aan in de zomer of in het geval van de Engelsen, de St. Patrick’s day.

Ook voor Nederlanders en Belgen valt er weinig te beleven in Benidorm en richten ook deze vakantiegangers zich op de zomer. In Maart vervallen ook de Fallas feesten in de regio, die voor de lokale horeca goede zaken zouden betekenen.


Gerelateerde artikelen

Back to top button