Home Politie Britse man uit Benidorm verdiende 190.000 euro door illegale IPTV abonnementen

Britse man uit Benidorm verdiende 190.000 euro door illegale IPTV abonnementen

door admin
Britse man uit Benidorm verdiende 190.000 euro door illegale IPTV abonnementen

De Policia Nacional heeft in Benidorm een Britse man opgepakt die zijn eigen IPTV-netwerk had en duizenden mensen voorzag van illegale betaaltelevisie. Ook veel Britse bars en restaurants in Benidorm waren klant.

Een tv-zender had hierover contact opgenomen met de politie, omdat de persoon in kwestie een Facebook-profiel had dat abonnementen via IPTV (Internet Protocol Television) op de markt bracht.

De speciale groep van de Policia Nacional, en deskundigen op het gebied van technologische misdaad, startte een onderzoek in de provincie Alicante om de persoon in kwestie te vinden. Tijdens het onderzoek trof de politie betalingen aan die op een speciale bankrekening in Groot-Brittannië waren gedaan. Het bleek dat de man o.a. de sportzenders van SKY en andere tv-zenders aanbood, alsmede filmkanalen en ondemand films en series.

De prijzen varieerden van 7 tot 50 euro per maand. Je had toegang tot 594 tv-kanalen. Een officieel abonnement zou veel duurder zijn en minder zenders bevatten.

190.000 euro

De man van 62 jaar oud, deed al tien jaar illegaal zaken via zijn eigen server. Hij zou 190.000 euro hebben verdiend. Nu zit hij echter achter de tralies, in afwachting van het proces tegen hem.

In hoeverre de eigenaren van de bars en restaurants die de illegale tv-signalen hebben gekocht, worden gestraft, is op dit moment niet bekend. De Spaanse politie is op jacht naar mensen die illegaal tv-signalen verspreiden.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?