Brit gearresteerd in Denia voor het verkopen van illegale Britse tv-diensten

De Nationale Politie heeft een man gearresteerd die illegale premium Britse tv-diensten heeft verkocht aan meer dan 2300 abonnees en daarmee officiële Britse providers zoals SKY heeft opgelicht voor meer dan 210.000 euro.

Volgens de politie bood de man de tv-diensten aan via een IPTV systeem die wordt beheerd vanuit het Verenigd Koninkrijk en had zijn klanten in de provincies Alicante en Malaga.

De verdachte had naar verluidt “een hoge mate van technologische specialisatie en had een technologische infrastructuur gecreëerd waarmee dit misdrijf werd gepleegd, die op afstand werd beheerd vanuit het Verenigd Koninkrijk”. De illegale diensten werden gepromoot via webpagina’s die verschillende kijkpakketten vertoonden tegen prijzen die veel lager waren dan de officiële multimedialeveranciers. Dit heet ook wel IPTV en kan bekeken worden met een speciale speler, Kodi of een VLC player. Meestal zijn er meerdere TV pakketten leverbaar uit diverse landen. Ook Nederlandse en Belgische zenders zijn op deze manier, illegaal wereldwijd te bekijken voor een fractie van de officiële prijs. (Bron: Alicante Today)

Back to top button