Bouwvergunning camping Mendoza in La Lloma opgeschort

Bouwvergunning camping Mendoza in La Lloma opgeschort
11 maart 2024

Er wordt nog steeds gevraagd naar de geplande camping in La Lloma in Benidorm. De gemeenteraad van Benidorm heeft besloten de verwerking van bouwvergunningen voor zowel de vestiging als de toegang op te schorten.

De promotor van het plan is de Supermercados Mendoza-winkel, Such Divine, in l’Alfàs del Pi.

Het project had de Verklaring van Communautair Belang (DIC) nodig, omdat het zich bevond op grond waarvan de classificatie niet gebruikelijk is voor bebouwing. Er werd verzocht om een ​​activiteit die bestond uit het hoofdkampeergedeelte, dat zou worden begrensd door individuele percelen waarop hutten, bungalows, stacaravans enz. zouden worden gehuisvest. Allemaal met elkaar verbonden op de camping. Tevens een receptie, zwembad, sportterrein, bar-restaurant en supermarkt.

In januari 2023 verzocht de eigenaar de gemeenteraad van Benidorm om een ​​milieuvergunning en activiteitenproject. Een vergunning voor grote werkzaamheden voor de camping, evenals een vergunning voor werkzaamheden aan de openbare weg, waaronder het verbeteren van de toegang. Men moest volgens de gemeente eerst bouwvergunningen hebben vóór de milieuvergunning.

De volgorde om dit om te draaien in overeenstemming met de stedenbouwkundige voorschriften, blijkt lastig. Het gebied is een gemeenschappelijk niet-bebouwbaar land.

De werkzaamheden voor de toegang van de camping loopt langs het La Barrina, waardoor toestemming van de bevoegde afdeling vereist.

De camping heeft een geplande capaciteit van 608 personen, verdeeld over 9.257,38 m2 voor 105 caravanplaatsen, 804,17 m2 voor vrij kamperen en 1.393,35 m2 voor 20 bungalow-/stacaravanplaatsen. Deze kavels zijn gelegen op een grond met een totale oppervlakte van 26.268,00 m2, waarvan 14.813,10 vierkante meter groen-, sport- en serviceruimten.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio