Home Benidorm Bouw wolkenkrabber aan Levante strand gaat niet door

Bouw wolkenkrabber aan Levante strand gaat niet door

door admin
Wolkenkrabber gaat niet meer gebouwd worden op perceel van Las Terazzas

De bouw van een wolkenkrabber op het laatste stukje grond aan het levante strand in Benidorm, gaat niet door. Het is een gewild perceel waarvoor veel gegadigden zijn, maar de grondeigenaren zetten een streep door de bouwplannen en zeggen het vertrouwen in het bedrijf Urbana de Exteriors op.

De wolkenkrabber zou dertig verdiepingen hoog worden en zou worden gebouwd op het perceel van het oude Las Terrazas-gebouw. Maar nu is er dus een probleem tussen de ontwikkelaar en de eigenaren van de grond. Een bouwplan dat was voorgelegd aan de eigenaren en was goedgekeurd, moest ook nog door de gemeenteraad heen ter goedkeuring. En die overeenkomst week sterk af van wat er was overeengekomen met de eigenaren van de grond.

De meerderheid van de eigenaren van het terrein, hebben het vertrouwen in het bouwbedrijf opgezegd en daarom kan de gemeenteraad het dossier niet voortzetten. Het oude Las Terrazas-gebouw verkeerde jarenlang in een vervallen staat, die eindigde met de sloop van het pand in 2014. Als gevolg daarvan is het terrein al twintig jaar onbewoond, althans juridisch gezien. De reden was onder meer de meningsverschillen tussen de eigenaren van het wooncomplex, waardoor ze geen toekomst voor het perceel konden vinden. De afgelopen vier jaar heeft het via een overeenkomst met de gemeenteraad van Benidorm als onverharde parkeerplaats gediend.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?