Bordeel in Orihuela wordt toeristisch appartement

Bordeel in Orihuela wordt toeristisch appartement
27 mei 2024

Regionale autoriteiten in Valencia hebben een aanvraag ontvangen voor herbestemming van het oude bordeel Club Máximo in Orihuela. Sinds de pandemie een einde maakte aan de activiteiten, staat het gebouw op het industriegebied stil.

Volgens informatie uit de aanvraag gaat het om een ​​stedelijk perceel voor industriële doeleinden met een bebouwde oppervlakte van 1.280 vierkante meter. Het gebouw stamt uit 1980.

De voormalige Club Máximo was het onderwerp van controverse tijdens de afgelopen verkiezingsperiode, toen toenmalig gemeenteraadslid voor stadsplanning, José Aix (Cs), in december 2020 opdracht gaf tot sluiting, na een reeks publieke protesten. Volgens klachten vond er op het terrein prostitutie plaats.

Het sluitingsbesluit is goedgekeurd door het ontbreken van een vergunning en het niet naleven van gezondheids- en veiligheidsmaatregelen in verband met de pandemie, bijvoorbeeld het overschrijden van de maximaal toegestane capaciteit, het overtreden van het verbod op bewegingsbeperkingen en het niet naleven van anti–virusmaatregelen, waaronder verplicht maskergebruik.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio