Home Politie Boetes voor fout parkeren bij Spaanse tankstations

Boetes voor fout parkeren bij Spaanse tankstations

door admin
Fout parkeren bij benzinestation kan boete opleveren

Uw auto te lang laten staan ​​bij een tankstation in Spanje kan leiden tot hoge boetes

Hoewel benzinestations in Spanje op privéterrein zijn gebouwd, worden ze nog steeds beschouwd als ruimtes voor openbaar gebruik, dus er zijn strikte protocollen waaraan chauffeurs zich moeten houden, anders riskeren ze dure boetes tot 100 euro.

Het verkeersreglement noemt eigenlijk vijf gevallen waarin automobilisten kunnen worden bestraft bij tankstations, waaronder het laten draaien van de motor tijdens het tanken, het aanzetten van lichten en autoradio tijdens het tanken en het gebruik van een mobiele telefoon bij de pomp.

Een weinig bekende fout die u in de problemen zou kunnen brengen met de Algemene Directie Verkeer (DGT) betreft echter hoe en waar u parkeert.

De verkeerspolitie behandelt tankstations precies hetzelfde als openbare straten en parkeergarages, en slecht parkeren zal hier zeker worden bestraft. Naar schatting worden elk jaar meer dan 50.000 voertuigen achtergelaten op openbare plaatsen in Spanje, wat een doorn in het oog en een risico voor het publiek vormt, dus treden de autoriteiten hard op.

Maar hier komt het verwarrende deel: terwijl chauffeurs hun motor moeten uitschakelen om te tanken, moet de algemene verkeerswet nog steeds worden nageleefd, dus automobilisten zullen een boete krijgen als ze hun voertuig geparkeerd laten staan ​​bij een benzinestation voor wat wordt beschouwd als een buitensporige hoeveelheid tijd .

Natuurlijk, zoals met zoveel officiële regels in Spanje, is wat ‘buitensporig’ is voor interpretatie vatbaar. In wezen worden lokale parkeerregels vastgesteld door de gemeentelijke overheden en kunnen dus van plaats tot plaats verschillen. In Madrid bijvoorbeeld is de maximale tijd dat een auto op de parkeerplaats van een tankstation kan blijven staan ​​vijf opeenvolgende werkdagen, terwijl de respijtperiode in andere steden wel een maand kan bedragen.

De les die hier geleerd moet worden, is dat benzinestations niet per se goedkope parkeerplaatsen zijn, en als u zich niet aan de regels houdt, kan dit u meer kosten dan u had verwacht.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?