Home Overig Nieuws Boete van €200 euro bij kopen van namaak goederen

Boete van €200 euro bij kopen van namaak goederen

door admin
Als u illegale goederen koopt, kunt u een boete van 200 euro krijgen

Het stadsbestuur van Torrevieja wil een einde maken aan de verkoop van door piraterij verkregen goederen langs de kust. Nu dreigt het met boetes van 200 euro aan toeristen en anderen die dergelijke namaakproducten kopen.

Zakendoen met een zogenaamde “Top Manta” kan dan ook zwaar bestraft worden. De campagne die wordt gevoerd moet in eerste instantie een preventief karakter hebben. De politie moet zelf zien dat u goederen koopt van een straatverkoper om ze te bestraffen.

Het stadsbestuur heeft de campagne breed gevoerd op sociale media en in andere kanalen. Het verkopen van namaakgoederen is een groot probleem in Spanje. Ondanks campagnes en strengere regels gaat de straatverkoop gewoon door. Het zijn vooral immigranten die deze illegale goederen verkopen.

Ook in winkels en op Spaanse markten zijn illegale kopieën van bekende merken te vinden. De Guardia Civil heeft invallen gedaan bij meerdere winkels in Benidorm en op de vrijdagmarkt in Moraira. Bij de acties werden meer dan 5000 verschillende producten in beslag genomen. Het zijn vooral replica’s van voetbalshirts die populair zijn om aan toeristen te verkopen.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?