Home Overig Nieuws Bimbo fabriek Alicante sluit

Bimbo fabriek Alicante sluit

door admin
Bimbo fabriek Alicante sluit

De Spaanse Bimbo fabriek in El Verger in de regio Alicante, gaat sluiten. Hierdoor komen bijna honderd mensen op straat te staan. De fabriek bestond al meer dan vijftig jaar.

“Het is een klap voor de arbeiders, de kleine industrie die er nog is, vertrekt… de regio maakt zich grote zorgen, het is een drama “, zei de voorzitter van de ondernemingsraad José González. Eerder konden oudere werknemers al afvloeien, maar voor ongeveer 100 medewerkers zal er ontslag volgen.

Deze werknemers hebben al bekend gemaakt dat ze het niet eens zijn met de sluiting en vanaf komend weekend zullen zij actie voeren. De stopzetting van de activiteiten van Bimbo zal ook de lokale economie in het gebied schade berokkenen. Er zijn indirect banen, betrokken bij Bimbo doordat de schoonmaak- en portierdienst wordt uitbesteed. Er zullen dus nog een tiental extra banen verloren gaan.

Vanaf het begin krijgen ze de minimale vergoeding voor ontslag van 20 dagen per gewerkt jaar of krijgen ze een overplaatsing aangeboden naar Madrid of andere fabrieken van de Mexicaanse multinational in Spanje.

Wellicht vind u dit ook interessant

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?