Home Overig Nieuws Bijtende vissen in zee bij Benidorm

Bijtende vissen in zee bij Benidorm

door admin
"Piranha's" op het strand van Benidorm

In de zee aan het Poniente-strand in Benidorm worden de laatste tijd mensen aangevallen door kleine, bijtende vissen. Iedere dag raken meer dan vijftien mensen gewond nadat ze zijn gebeten door vermoedelijk zadelzeebrasem.

Deze vissen worden aangetrokken door moedervlekken, wratten of kleine wondjes op de huid. Vooral oudere mensen zijn slachtoffer van deze bijtende vissen. De vissen zuigen bloed en laten bijtwonden achter op de armen en benen van nietsvermoedende zwemmers.

De hoge temperatuur van het zeewater is waarschijnlijk de oorzaak van deze incidenten. De temperatuur van rond de 30 graden in zee, is hoger dan normaal en dat verhoogt de stofwisseling van de vissen. Hun eetlust neemt toe en vallen nu dus ook mensen aan.

Dit jaar zijn de vissen veel dichter bij de kustlijn en omdat ze gewend zijn gevoerd te worden, zijn ze niet mensenschuw. De lokale autoriteiten waarschuwen zwemmers om niet met glanzende sieraden de zee in te gaan. Dat kan namelijk leiden tot deze aanvallen.

Wellicht vind u dit ook interessant

1 Reactie

Viviane 7 september 2023 - 10:35

Die bijtende vissen waren er al in 2019. Ben toen zelf gebeten aan een vlekje op mijn been met bloeden als gevolg.

Beantwoorden

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?