Benidorm zet in op luxe appartementen

Benidorm is duidelijk bezig om het imago wat op te poetsen van massatoerisme en goedkope accommodaties. Met zijn nieuwste wolkenkrabbers, streeft het naar toeristen met een grote koopkracht, mensen die een flat kunnen kopen voor 2,8 miljoen euro of een nacht in een hotel voor meer dan duizend euro.

De eigenaar van Delfin Tower, de toren die vorige week werd opgeleverd, liet in 2018 al weten dat kortetermijnverhuur (minder dan drie maanden) niet zou worden toegestaan. Het zal echter moeilijk zijn om te controleren of er sprake is van korte huurovereenkomsten wanneer deze huurders stil zijn. In de hoogste wolkenkrabber van Europa (Intempo), kondigden ze ook hun oriëntatie op deze residentiële markt aan, maar deze week was één van hun appartementen te huur voor een verblijf van slechts drie nachten bij booking,com vanaf ongeveer 1200 euro.

Interieurdesign
Een ander voorbeeld van dit verlangen naar onderscheid is te zien in het Hotel Mercure, van de Accor-groep, die in juni een uniek etablissement opende, het voormalige Hotel Benilux Park met een exclusieve, sterke mediterrane sfeer die doordringt elke kamer. Er zijn vele muurschilderingen in diverse ruimtes.

Een pluspunt van deze luxueuze omgeving is het Malaspina -restaurant met mediterrane keuken, showcooking en cocktailbar, dat open is voor het grote publiek en dus niet alleen voor hotelgasten. (Bron: ABC)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button