Nieuws uit Benidorm

Benidorm zal dit jaar 134 km aan fietspaden hebben

Benidorm zal aan het einde van het jaar, 134 kilometer aan fietspaden hebben en daarmee de tweede stad na Valencia worden met zijn vele fietspaden.

Het was een paar jaar geleden wel even wennen toen we opeens midden op de weg rode fietsstroken hun opmars zagen maken, maar inmiddels is het een normaal straatbeeld geworden in Benidorm. Wethouder van openbare werken Jose Ramón González de Zárate geeft aan dat Benidorm momenteel 91,1 kilometer aan fietspaden en voetgangersgebieden heeft waar fietsen zijn toegestaan.


Met de acties die waren gepland voor 2021, was de voorspelling om tot 111,6 km te komen maar die zal worden nu zelfs worden verlengd tot 134,7 km. Het nieuwe project voor het groene circuit van El Moralet valt op, dat binnenkort zal worden aanbesteed en 12,3 kilometer fietspad omvat, waarvan het ontwerp wordt uitgevoerd door de Mountain Section (BTT) van de Union Benidorm fietser.


De ontwikkeling van het Deelplan 2.1 Poniente waarbij nieuwe wegen worden aangelegd, evenals de nieuwe toegang tot Salto del Agua en de herontwikkeling van Avenida de Colombia zal meer rode stroke opleveren.
Daarnaast is de aanleg van fietspaden gepland in projecten zoals de renovatie van Calle Mallorca, El Murtal en de toekomstige Vial Discotheques.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button