Benidorm zal deze zomer geen problemen hebben met de drinkwatervoorziening

Benidorm zal deze zomer geen problemen hebben met de drinkwatervoorziening
4 mei 2024

Het Comité voor de monitoring van de droogte in Benidorm heeft deze week zijn eerste bijeenkomst gehouden. Deze zomer zullen er geen problemen met de drinkwatervoorziening zijn. Het huidige noodplan blijft voorlopig in de kast liggen.

Dit was de eerste vergadering van de commissie, die plaatsvond na de volledige goedkeuring van de oprichting van dit orgaan. Wethouder José Ramón González de Zárate, zei dat “er geen enkel probleem zal zijn met de drinkwatervoorziening en dat er daarom geen aanvullende maatregelen worden overwogen.”.

De aanvoer in het hoogseizoen “is absoluut verzekerd” en dat eventuele vervolgmaatregelen alleen zouden worden genomen “als we in dat opzicht enige indicatie hebben van het Waterconsortium.”

Wat tijdens de bijeenkomst naar voren is gebracht, is de start van een bewustmakingscampagne over het waterverbruik van alle burgers.

De wethouder benadrukt dat het waterbedrijf werkt aan enkele waterputten in Polop de la Marina om erachter te komen welke capaciteit ze hebben en hoe ze mogelijk kunnen worden gebruikt.

Gemeenschappelijke watervoorziening

De gemeente heeft opnieuw een verzoek ingediend bij de Júcar Hydrografische Confederatie en de regering om een ​​speciale inspanning te leveren en werkzaamheden uit te voeren in de Guadalest- en Amadorio-reservoirs, zodat er geen problemen zijn met de watervoorziening water in Benidorm en de Marina Baixa.

Tijdens de bijeenkomst werd ook de mogelijkheid besproken dat particuliere gemeenschappen hergebruikt water kunnen gebruiken voor hun irrigatie, op dezelfde manier als dat gebeurt bij het wassen van straten of de irrigatie van openbare parken en tuinen. (Bron: Radio Sirena)

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio