Benidorm wil regenproblemen l’Almafrà oplossen

Benidorm wil regenproblemen l'Almafrà oplossen
27 maart 2024

De gemeenteraad van Benidorm zal subsidie ​​aanvragen bij de provincie Alicante om het regenwaternetwerk in het Almafrà-gebied uit te breiden om overstromingen in de Camí de la Parva te voorkomen.

De subsidie wordt gebruikt om het project uit te voeren om het regenwaternetwerk in dit gebied uit te breiden, aangezien tijdens regenachtige perioden de opvangbak overloopt. Dit zei wethouder José Ramón González de Zárate.

Benidorm zal deze hulp gebruiken voor de bouw en verbetering van de hydraulische voorziening en sanitaire infrastructuur. Iets dergelijks is in voorgaande jaren is uitgevoerd bij Costera del Campo of de avenida Almirall Bernat de Sarrià.

Momenteel is er op de Camí de la Parva een opvangbak, die bij hevige regen onvoldoende capaciteit heeft om al het water op te vangen dat binnenkomt via de avenida Comunitat Valenciana. Daardoor loopt een deel onder waardoor het verkeer wordt gehinderd en het perceel waarop de stadstuinen zich bevinden wordt aangetast. Het is een relatief eenvoudige actie is met een uitvoeringstermijn van zo’n twee maanden.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio