Nieuws uit Benidorm

Benidorm voert schoonmaak op om paas-best te zijn

De gemeenteraad van Benidorm zal, via de afdeling Straatreiniging en de schoonmaak- en afvalophaaldienst haar werk versterken tijdens de paasperiode. Deze versterking vertaalt zich van morgen, donderdag 14 april tot dinsdag 19 april, in een toename van meer dan 40 werknemers in drie ploegendiensten.

Het werk in de oude stad en in de centrale straten waar een grotere concentratie van toeristen en processies is, versterken ze ook de intensiviteit van het opruimen van straatafval. In dezelfde nachtploeg zullen vier straatvegers de nachtelijke rondleidingen versterken zodat de stranden en het hele stadscentrum voor negen uur ‘s ochtends schoon zijn, zei wethouder JosĂ© RamĂłn González de Zárate.

De dagploeg zal worden versterkt met twee waterdrukreinigers om alle pleinen en verkeersvrije straten van de stad te bereiken. De routes van Gerona, Lepanto, Ibiza en Mallorca straten zullen worden versterkt, waar er meer hotels zijn om de straten zo snel mogelijk schoon te hebben. Daarnaast zullen er versterkingen zijn in de Paseo de Poniente, het hele gebied van La Cala, de Vicente Pérez Devesa, Adolfo Suárez en alle straten waar nieuwe gebouwen zijn.

González de Zárate legde uit dat met deze dienst het grote aantal toeristen dat in Benidorm aankomt, evenals de processies kunnen opvangen, zonder de rest van de wijken te verwaarlozen. Bovendien benadrukte hij: “Als een inwoner wil samenwerken en op de hoogte en een incident ziet van illegale vuilstort, kunnen ze de lokale politie bellen en zullen ze het incident onmiddellijk overdragen aan de FCC-diensten of een andere afdeling van de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button