Benidorm vernieuwt de ondergrondse en bovengrondse containers van l’Hort de Colón

De gemeente Benidorm is begonnen met de renovatie en vervanging van de huidige ondergrondse en bovengrondse containers van l’Hort de Colón. Een initiatief dat zal worden uitgebreid naar andere delen van de stad, zoals uitgelegd door wethouder José Ramón González de Zárate, De meeste dateren uit 2007 en 2008 en velen waren buiten dienst waardoor er enorme vuilophopingen plaatsvonden.

De eerste die al worden vervangen, bevinden zich aan de straten Tomás Ortuño en Mercado, waar twee ondergrondse containers voor grijs en groen afval zullen worden geplaatst met een capaciteit van 4400 liter en drie recyclingeilanden voor containers, glas en papier met een capaciteit van elk 3600 liter.

Deze taken zullen vandaag worden afgerond, zo geeft het wethouder aan, die ook heeft verduidelijkt dat “het een gebied is waar veel afval wordt gestort vanwege het grote aantal inwoners.” Het legen van deze containers zal elke maandag, woensdag en vrijdag plaatsvinden.

González de Zárate wees erop dat het gebied van l’Hort de Colón tot nu toe “ondergrondse containers had die al jaren buiten gebruik waren, samen met andere bovengrondse containers, dus met deze actie winnen we aan capaciteit, imago en toegankelijkheid”, zei hij.

Hij maakte tevens van de gelegenheid gebruik om een oproep aan de bewoners te doen om hun glasafval niet ‘s avonds laat te deponeren en hen eraan te herinneren dat papier en verpakkingen wél op elk moment van de dag in de containers kunnen worden gedeponeerd. (Bron: Diario de Alicante)

Back to top button