Benidorm verhoogt subsidie ​​voor Bescherming van Dieren

Benidorm verhoogt subsidie ​​voor Bescherming van Dieren
6 mei 2024

Het gemeentebestuur van Benidorm zal blijven samenwerken met de Dieren- en Planten beschermingsvereniging Marina Baixa om de subsidie ​​die jaarlijks wordt toegekend, met 10.000 euro te verhogen.

Deze subsidie ​​wordt toegekend zodat dieren die in de stad achtergelaten worden, veterinaire aandacht en verzorging kunnen krijgen. In totaal zal in 2024 een totaal bedrag van 50.000 euro worden bereikt.

De wethouder van Volksgezondheid, Ana Pellicer, legde uit dat “met deze verhoging van de subsidie ​​ervoor zorgen dat de dierenbescherming deze belangrijke dienst met alle garanties kan blijven leveren“, terwijl zij benadrukte dat het erom gaat “opnieuw de inzet van Benidorm voor dieren die geen thuis hebben en hun welzijn te ondersteunen“.

Pellicer heeft aangekondigd dat het gemeentebestuur deze maandag het voorstel zal goedkeuren om de entiteit deze directe subsidie ​​te verlenen, de stap voorafgaand aan de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeenteraad en de entiteit.

Op dezelfde manier heeft het gemeentelijk hoofd van Volksgezondheid in Benidorm eraan herinnerd dat het asiel met deze subsidie ​​” de kosten dekt van de zorg voor achtergelaten dieren die op de openbare weg worden verzameld, zowel met betrekking tot hun onderhoud als voor de veterinaire zorg die ze nodig hebben“.

Ten slotte heeft Pellicer opgeroepen tot verantwoordelijkheid van de burger, waarbij zij eraan herinnerde dat de adoptie van een dier “een zeer belangrijke zaak is die ons verbindt met een levend wezen” en dat verwaarlozing in de gemeentelijke milieuverordening, dit als een zeer ernstige overtreding classificeert en bestraft met boetes tot 900 euro.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio

Heeft u dit al gelezen?

Seprona van de Guardia Civil heeft 111 dieren gered

Seprona van de Guardia Civil heeft 111 dieren gered

Het resultaat was teleurstellend. Er werden 111 dieren aangetroffen, in zeer slechte
18 dieren gered in Alicante bij illegale hanengevechten

18 dieren gered in Alicante bij illegale hanengevechten

Onlangs is de Nationale Politie in Aspe, in de provincie Alicante, erin