Home Overig Nieuws Benidorm trekt half miljoen euro uit voor extra thuiszorg

Benidorm trekt half miljoen euro uit voor extra thuiszorg

door admin
Benidorm trekt half miljoen euro uit voor extra thuiszorg

De gemeenteraad van Benidorm gaat 500.000 euro uittrekken om de thuishulpdienst voor ouderen of mensen met specifieke behoeften in de stad met beperkte middelen te helpen betalen. 

De gemeenteraad bevestigt dat zij zich inzet om de levens van veel gezinnen die problemen hebben draaglijker te maken en helpen bij de behoeften in de thuiszorg.

Dit hulpprogramma is gericht is op het bekostigen van de thuishulp van ouderen, die moeite hebben om voor zichzelf te zorgen bij bepaalde taken of met speciale behoeften en ze in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven en hun gewoontes kunnen behouden. Een grotere autonomie en een betere levenskwaliteit, omdat ze persoonlijke of huishoudelijke hulp krijgen, aldus de wethouder van Sociale Zaken. Er is 500.000 euro voor deze acties gereserveerd.

Om van deze subsidielijn te kunnen profiteren, moeten aanvragers legaal in Spanje verblijven en ten minste een jaar in Benidorm geregistreerd zijn voordat zij deze steun aanvragen en moeilijkheden hebben bij het uitvoeren van basisactiviteiten in het dagelijks leven.

De steun wordt toegekend naar rato van het inkomen, volgens de economische schaal die bij de grondslagen hoort en de aanbevolen uren, volgens de vaste beoordelingsschaal. Ook stellen de regels een maximum van 40 uur per maand per gezin of huishouden vast en een maximumbedrag van 15 euro per uur.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?