Home Overig Nieuws Benidorm trekt 8000 euro uit voor de Beniardà Patroonsfeesten uit dankbaarheid

Benidorm trekt 8000 euro uit voor de Beniardà Patroonsfeesten uit dankbaarheid

door admin
Benidorm trekt 8000 euro uit voor de Beniardà Patroonsfeesten uit dankbaarheid

Deze zullen plaatsvinden tussen 4 en 10 augustus, wanneer de patroonsfeesten, de ‘Mare de Déu dels Dolors’ gehouden worden.

De gemeente heeft een overeenkomst getekend waarin zij de feesten met een extra financiële bijdrage zullen steunen. Deze overeenkomst erkent de solidariteit van Beniardà tijdens de ernstige droogte van 1978. Er is toen gezocht naar waterbronnen die Benidorm nodig had en vonden ze in het Beniardà gebied.

Dit maakte het mogelijk om de watervoorziening voor de bevolking en het toerisme te garanderen op het moment dat er een groot tekort was. In 1978 hadden de toeristen in de hotels duidelijk hinder van het watertekort. Er waren tijden wanneer je kon douchen en bronwater moest van elders komen in flessen.

Daarom heeft het gemeentebestuur van Benidorm, als teken van dankbaarheid, een klein deel van zijn budget gereserveerd voor evenementen en activiteiten in het kader van de Beniardà Patroonsfeesten.

Beniardà, niet te verwarren met de straat in Benidorm, maar een klein stadje in de Guadalest-vallei in de Marina Baixa, heeft tal van bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?