Benidorm test elektrische bussen

De wethouder van Benidorm, Jose Ramon Gonzales de Zarate, heeft aangekondigd dat Benidorm nieuwe elektrische bussen test. De bussen hebben een actieradius van 350 kilometer en een oplaadtijd van drie uur.

Er moet een echte test van de bus worden uitgevoerd en het testmateriaal moet worden gekoppeld aan de doelstelling om de uitstoot van fossiele brandstoffen te verminderen, het geluid te verminderen en een beoordeling van de totale kostenreductie. Op jaarbasis stoot een bus die op diesel rijdt 146 ton CO2 uit na een verbruik van 47.000 liter brandstof. Voor elektrische bussen is er geen uitstoot.

De test bus heeft 27 zitplaatsen, 54 staanplaatsen plus twee plaatsen voor mensen met beperkte mobiliteit. De elektrische bus is van het type MAN Lyons 12E. Het aankoopproces is al gestart en het is de bedoeling dat er vanaf begin 2023 meerdere operationeel zijn. De gemeentelijke investering bedraagt ​​1.040.000 euro.

Volgens de wethouder wordt er ook gewerkt aan de uitgifte van buskaarten, waarbij de kaart gratis gebruikt kan worden tussen 10.00 en 14.00 uur. Er zijn al 1250 kaarten geactiveerd en deze zijn voornamelijk uitgegeven aan mensen van 65 jaar en ouder. Een gelijk aantal kaarten zijn ook uitgegeven aan schoolgaande kinderen. De normale prijs van de kaart zal 10 euro per maand zijn bij gebruik van de bus door Benidorm.

Back to top button