Verkeer

Benidorm test elektrische bus in stadsvervoersnetwerk

Gisteren is de elektrische bus gepresenteerd die tot en met donderdag 2 november zal rijden op verschillende lijnen van het Avanza stadsvervoersnetwerk van Benidorm om de geschiktheid in het personenvervoer van de stad te testen.

Binnen het energietransitieproject dat de Avanza Group op nationaal niveau ontwikkelt, is de stad Benidorm opgenomen vanwege zijn indeling en verkeersbeeld. Ook is het mogelijk om de technische haalbaarheid van de dienstverlening en de tevredenheid van gebruikers en het bedrijf te analyseren.

Het doel van de test is om in Benidorm de werking van de rijomstandigheden van een voertuig van dit type en afmetingen, het comfort van de klant die de service gebruikt en de analyse van het elektriciteitsverbruik te onderzoeken.

Het is een plug-in Electric Bus, Zero Emissions, Volvo 7900-model, met een zeer laag akoestisch niveau binnen en buiten, aangedreven door een 200 kW elektromotor die 29 zitplaatsen biedt en ook twee zitplaatsen heeft voor gebruikers met beperkte mobiliteit. De aandrijfkracht wordt geleverd door een systeem van lithium-iontechnologiebatterijen, waarbij de maximumsnelheid is beperkt tot 80 km/u. Een kenmerk van het voertuig is dat het een remproces heeft waarmee het de batterijen oplaadt.

Avanza-Llorente let goed op hygiëne- en veiligheid, met de nadruk op het verplichte gebruik van een masker en het verbod op eten en drinken in de bussen. zijn uitgerust met schermen en dispensers van hydroalcoholische gel en worden onderworpen aan dagelijkse reiniging en desinfectie. (Bron: Alicante Plaza)


plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button