Nieuws uit Benidorm

Benidorm stelt beperkingen uit tot oktober voor auto’s in het centrum.

De gemeenteraad van Benidorm heeft besloten de voorgenomen verkeersbeperkingen in het stadscentrum uit te stellen tot oktober. Dit heeft de wethouder voor mobiliteit José Ramón González de Zárate bekend gemaakt.

De bewegwijzering is in september vorig jaar al geplaatst met als doel om de bevolking alvast te laten wennen aan de nieuwe lagere snelheidslimiet die nu zou gaan gelden. Het doel van de maatregel is om de vervuilende uitstoot zo veel mogelijk te verminderen en alleen milieuvriendelijke auto’s die een goedkeuring hebben van de gemeente, mogen het gebied in.

De winkels en werkgevers kunnen de gemeentelijke goedkeuring opsturen om een boete te voorkomen voor het betreden van het afgesloten gebied. Toegang tot deze straten is toegestaan voor een aantal zaken zoals winkelbevoorrading, werken en technisch onderhoud.

Deze afgesloten secties worden door camera’s met kentekenplaat detectie gecontroleerd en als u geen toestemming hebt om toegang te krijgen, volg automatisch een boete. De zogenaamde ‘Zone 1 met lage maximum snelheid beslaat 63 hectare van de stad en omvat de oude stad en de straten die het dichtst bij de stranden liggen. Het gebied van Avenida de Europa en Calle Esperanto, naar Tomás Ortuño. (Bron: Alicante Plaza)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button