Benidorm start met renovatie l’Hort de Colón

Benidorm start met renovatie l'Hort de Colón
13 maart 2024

De gemeente Benidorm is via de afdeling Historisch en Cultureel Erfgoed begonnen met de renovatie werkzaamheden aan l’Hort de Colón.

De werkzaamheden zullen zich richten op de structuur van het pand en de verbetering van veel verouderde en versleten elementen. Balken en Electra moeten worden vervangen, evenals sanitair. Maar de gevel en de belangrijkste elementen zullen in oude staat bewaard blijven.

Het doel is “om een ​​vernieuwde, gemoderniseerde infrastructuur in perfecte staat te kunnen hebben voor het plezier van de inwoners en toeristen uit Benidorm. “, zei de wethouder voor Historisch Erfgoed, Ana Pellicer, die ook zei dat l’Hort de Colón straks een beter cultureel aanbod kan bieden.

Het hoofddoel van het project is om de balken van de eerste verdieping te vervangen door zoveel mogelijk andere houten balken, met een grotere doorsnede en steviger. Voor de zomer moet het klaar zijn.

l’Hort de Colón is een oud huis van de afstammelingen van Vicente Zaragoza Ortuño, de reder van de stad, die het bouwde achter het hoofdgebouw van de familie aan de huidige Paseo de la Carretera. Dit is vlakbij het museum en Mercadona in het centrum.

Het is een huis uit begin 20e eeuw, twee verdiepingen hoog, een veranda en een boomgaard, nu omgebouwd tot tuin. Het behoorde toe aan de familie Zaragoza Ortuño en meer recentelijk aan de gebroeders Llorca Zaragoza, die het in 1988 aan de gemeenteraad schonken.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio