Benidorm start internationale promotie voor 2023 op Vakantiebeurs Utrecht

De Stichting Visit Benidorm trapt voor de Benidorm-promotie, haar beursseizoen weer af en neemt in januari deel aan vijf grote toeristische evenementen op Europees niveau, zoals de Vakantiebeurs in Utrecht.

Deze week begint deze promotiereis, met name in Nederland, waar Visit Benidorm deelneemt aan de Vakantiebeurs in Utrecht, beschouwd als de belangrijkste toerismebeurs van het land en die woensdag 11 januari begint met een exclusieve dag voor professionals en eindigt op zondag de 16e.

Meer dan 850 exposanten uit 100 verschillende landen, waaronder bestemmingen, touroperators en accommodatie merken, verzamelen zich naar verwachting in Utrecht. En het zal naar verwachting de 100.000 bezoekers overschrijden, die worden gekenmerkt door gemiddeld meer dan 3400 euro per persoon per jaar aan hun vakantie besteden.

Over het algemeen hebben Nederlanders een groot reisprofiel: in 2019, vóór de pandemie, maakten ongeveer 14 miljoen Nederlanders een reis, nationaal of internationaal, wat neerkomt op ongeveer 84% van de bevolking.

Met betrekking tot de gegevens van Benidorm en de Costa Blanca is het belangrijk om te benadrukken dat de luchthaven van Alicante momenteel een rechtstreekse vlucht heeft met vier Nederlandse steden en volgens gegevens van Mabrian voor de periode tussen januari en oktober 2023 hebben we al 7,2% meer stoelen in vergelijking met 2019. Volgens gegevens op sociale netwerken uit dezelfde bron blijkt dat het profiel van Nederlanders die naar de Costa Blanca afreizen, zon en strand als voornaamste interesse heeft, gevolgd door actief toerisme en natuur op de derde plaats.

Back to top button