Home Benidorm Benidorm Pride week is begonnen

Benidorm Pride week is begonnen

door admin
Benidorm Pride parade

Benidorm viert de ‘Pride’ tegenwoordig met een week vol evenementen, met als hoogtepunt de parade aanstaande zaterdag. Naar verwachting zullen 20.000 mensen Benidorm bezoeken om de Pride Parade te zien.

Ter gelegenheid van de festiviteiten heeft de Espai d’Art van de gemeenteraad van Benidorm, gelegen in de lobby van het stadhuis, dinsdag de schilderijententoonstelling Vibe Arte geexposeert van de in Bulgarije geboren kunstenaar Martin Georgiev Binev. Een beeldententoonstelling die deel uitmaakt van het officiële evenementenprogramma en bestaat uit een twintigtal abstracte kunstschilderijen. Een tentoonstelling die de hele week te bezoeken is in de Espai d’Art.

optocht

Naast de tentoonstelling zullen er gedurende de week meer evenementen plaatsvinden, waaronder themafeesten, evenementen op locaties in het centrum en als hoogtepunt: de grote parade die op zaterdagmiddag wordt gehouden. Naar verwachting zullen er ruim twintig praalwagens, oldtimers en motorrijders deelnemen.

Net als bij eerdere edities, begint de parade om 17.00 uur, beginnend bij Rincón de Loix en gaat langs de Paseo de Levante en een deel van de Avenida Mediterráneo, om te eindigen in het Julio Iglesias auditorium in Parque de l’Aigüera, waar ook het hoofdfeest van het Benidorm Pride Festival zal plaatsvinden.

Het raadslid voor Evenementen, Jesús Carrobles, heeft benadrukt dat “Benidorm Pride een van de toonaangevende evenementen in Benidorm is, die een groot nationaal en internationaal publiek trekt en kleur brengt”. Tevens zullen de hotels vol zitten met een gemiddelde bezettingsgraad van 98%.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?