Benidorm plaatst sensoren om luchtkwaliteit te meten

Benidorm plaatst sensoren om luchtkwaliteit te meten
8 juli 2024

Benidorm heeft een baanbrekend systeem in zijn straten geïnstalleerd om de luchtkwaliteit te meten, dat toeristen te allen tijde kunnen raadplegen en waarmee het de rol van een gezonde vakantie zal spelen in vergelijking met andere bestemmingen die te kampen hebben met een grotere luchtvervuiling.

In dezelfde lijn van gebruikersgemak voor inwoners en bezoekers heeft het gemeentebestuur ook enkele maatregelen geïmplementeerd. Daarmee slaagde het er in augustus vorig jaar al in. De temperatuur ging met vier graden omlaag. Een verlichting die vooral belangrijk wordt met de steeds vaker voorkomende hittegolven.

Voor deze zomer zijn er al twee sensoren met deze kenmerken geplaatst. Aan de Avenida del Mediterráneo, bij de kruising met de Avenida Emilio Romero en aan de calle Carrasco.

Ook zijn er vier luchtkwaliteitsapparaten met nanosensoren geplaatst in verschillende delen van het stedelijk gebied en voorbereid om de concentratie van CO, SO2, NO2, O3 en zwevende deeltjes in de lucht (PM2,5 en PM10) te meten.

  • https://mscp2.live-streams.nl:8242/live
  • Benidorm Nieuws