Nieuws uit Benidorm

Benidorm opent register voor personen die hun huis beschikbaar willen stellen aan vluchtelingen

De gemeenteraad van Benidorm heeft een register geopend voor personen die hun huis beschikbaar willen stellen aan vluchtelingen uit Oekraïne. Volgens burgemeester Toni Pérez, hadden inwoners gevraagd hoe zij konden helpen met hulp aan gevluchte vrouwen en kinderen uit Oekraïne.

De gemeente heeft twee sociale huurwoningen toegewezen aan de Generalitat om vluchtelingen op te vangen en dat zowel huiseigenaren die een leeg huis willen aanbieden, zich kunnen aanmelden. Er zijn immers veel mensen met een vakantie appartement in de stad.  

In geval van nood, kunnen deze huizen beschikbaar worden gesteld aan vrouwen die samen met hun kinderen Oekraïne verlaten. Minderjarigen die zonder hun ouders of voogden op het Valenciaanse grondgebied aankomen, zullen onder de voogdij van de Generalitat vallen.

Mensen die hun huis willen aanbieden voor de opvang van vluchtelingen, kunnen ‘s ochtends terecht bij het ministerie van Sociale Zaken, gelegen op Plaza Pintor Lozano. Daarnaast hebben ze ook het RAC (Collective Help Network) telefoonnummer tot hun beschikking: 900 701 322

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button