Benidorm opent park-and-ride in Rincón de Loix

Benidorm opent park-and-ride in Rincón de Loix
14 juni 2024

Benidorm opent een park-and-ride in Rincón de Loix met een capaciteit van 110 voertuigen aan de Avenida Almirante Bernat de Sarrià. Het is een perceel van 2.800 vierkante meter.

Op deze manier worden de nieuwe parkeerplaatsen toegevoegd aan de meer dan 8.000 vrije plaatsen verdeeld over de verschillende park-and-ride parkeerplaatsen die Benidorm heeft. Zolang de eigenaar van de grond geen bouwplannen heeft, kan deze dus gebruikt worden als parkeerplaats.

Bovendien voert het stadsbestuur, profiterend van de ingebruikname van deze parkeerplaats, schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden uit op een andere nabijgelegen parkeerplaatsen, gelegen aan de avenida Juan Fuster Zaragoza, waar schoonmaak- en opruimingswerkzaamheden zijn uitgevoerd.

Er zal ook een nieuw wegdek worden toegevoegd “waarvan de materialen afkomstig zijn van teruggewonnen producten zoals aggregaten van sloopwerkzaamheden of maalresten van andere gemeentelijke ingrepen”, zei wethouder voor Mobiliteit, Francis Muñoz.

De werkzaamheden zullen slechts vier dagen duren “dus alles is klaar voor de zomer zodat er zonder enige overlast gebruik van kan worden gemaakt“, volgens de gemeente.

Dankzij deze park-and-ride-formules, heeft Benidorm veel gratis parkeerplaatsen gekregen en tegelijkertijd zorgen de gemeentelijke technische diensten ervoor dat deze percelen niet worden verwaarloosd.

  • https://mscp2.live-streams.nl:8242/live
  • Benidorm Nieuws