Benidorm opent nieuwe parkeerplaats Bernat de Sarrià

De gemeenteraad van Benidorm opende woensdag 25 januari de nieuwe park en ride-parkeerplaats aan de Bernat de Sarrià, naast de Pueblo-markt. Een parkeerplaats “met een oppervlakte van 7067 vierkante meter, met een capaciteit voor bijna 300 voertuigen en die ook het toekomstige gezondheidscentrum van Rincón de Loix zal bedienen.

De burgemeester zei dat “net als in andere delen van de stad, deze parkeerplaats zich bevindt op een privéperceel dat, door middel van een overeenkomst, ter beschikking is gesteld aan de gemeente. Op basis van de in deze zaak ondertekende overeenkomst zal de gemeenteraad deze grond in eerste instantie gebruiken als parkeerplaats tot het deelplan Ensanche Levante is uitgewerkt, maar de overeenkomst kan worden verlengd als de partijen dat wensen.

Toni Pérez legde uit dat dit terrein de afgelopen weken is aangepast voor gebruik als parkeerplaats, waardoor het is voorzien van verlichting, waardoor de lichtomstandigheden in het hele gebied zijn verbeterd. Bovendien is de voetpad verlengd om voetgangers meer veiligheid te bieden.

Met het in gebruik nemen van deze park-and-ride, speelt de gemeente in op de parkeerbehoefte die er is in deze buurt, waar sprake is van een aanzienlijk aantal hotels en woningen en anticiperen ze op de toekomstige vraag, vanwege de planning voor het nieuwe gezondheidscentrum in de Rincón de Loix.

Het gezondheidscentrum zal worden gevestigd op een gemeentelijk perceel naast de voetbalvelden ‘Antonio López’, een stuk grond dat is afgestaan ​​door de gemeente en dat tot nu toe was toegestaan als tijdelijke parkeerplaats. Zeker met dat gezondheidscentrum zal er veel vraag zijn aan parkeerplekken.

Toni Pérez heeft aangekondigd dat de parkeerplaats de eerste fase is van een project om parkeerplaatsen te creëren in Rincón de Loix. Benidorm heeft op dit moment al meer dan 7000 gratis parkeerplaatsen in bijna 40 park-and-rides verspreid over de stad.

Back to top button