Nieuws uit Benidorm

Benidorm opent nieuw park en tuin in populaire woonwijk

De gemeente Benidorm heeft nieuw leven ingeblazen in een perceel van 4.500 m2 in een woonwijk in het Poniente gedeelte, door het gebied om te vormen tot een openbaar park en een tuin met uitzicht op de zee.


Het grote groene recreatiegebied is gelegen op de kruising van de Avenidas Colombia en Murtal, compleet met uitgebreide beplanting, sproei-irrigatie en verschillende niveau hoogten voor de introductie van nieuwe plantensoorten.

Voor de “best mogelijke groei en ontwikkeling” van de plantensoort is gebruik gemaakt van “hoogwaardige bovengrond”. Er zijn Nerium oleander-achtige struiken geplant, dadelpalmen zijn getransplanteerd en exemplaren zoals ‘strelitzias augusta’ zijn opnieuw geĂŻntroduceerd.
“Met de opening van deze tuin bieden we Benidorm een ​​nieuwe, zeer gastvrije ruimte waar iedereen van kan genieten”, legt de wethouder voor de openbare ruimte, JosĂ© RamĂłn González de Zárate, uit.

Het park en de tuin completeren een ontwikkelingsproject in het gebied dat een nieuw fietspad en drinkwater, verlichting en rioleringsverbeteringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button