Wonen

Benidorm opent deze zomer Intempo woontoren na 15 jaar

Na 15 jaar, zal de hoogste woontoren van Spanje, het Intempo gebouw, eindelijk ‘open’ gaan. Twee gouden torens van 193 meter hoog met 47 verdiepingen, verbonden door een M-vormige koepel, domineren de skyline van Benidorm. De Intempo woontoren, het hoogste woongebouw in Spanje en één van de eerste in Europa waarvan het lange bouwproces een stil symbool is geworden van de vastgoedwaanzin in Spanje die dankzij de huizencrisis tot stilstand kwam.

Nu, 15 jaar na de eerste steen, is het werk voor 90% klaar en kunnen de deuren deze zomer open, aldus de initiatiefnemers. De geschiedenis van Intempo gaat terug tot 2006, toen het werd gepromoot door de Baskische zakenman José Ignacio de la Serna (Olga Urbana SL). De vastgoedcrisis en bankencrisis bracht het project aan het wankelen. In 2012 was er een schuld van 108 miljoen euro.

Pas in 2018 nam het investeringsfonds Strategic Value Partners (SVPGlobal) het pand over en startte het de promotie weer op. Sindsdien is het gebouw ook weer verder in aanbouw met als doel de constructie aan te passen aan de huidige normen. Alle 256 woningen in het gebouw hebben op de één of andere manier veranderingen ondergaan. De grootste wijzigingen zijn geconcentreerd in de hogere verdiepingen, genaamd ‘diamant’.  Daar stuitten de huidige eigenaren op het probleem dat de helft van de woningen niet aan de zeezijde lag, maar aan bergzijde waar het themapark Terra Mítica zich bevindt. 

De oplossing:  appartementen samenvoegen zodat ze zowel uitzicht op zee, als op de bergen hebben. Dit is het meest exclusieve deel van het gebouw, met woningen van meer dan een miljoen euro. Eén reactie

  1. Ik heb wel eens gehoord, dat de ramen in die gebouw NIET open kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button