Home Overig Nieuws Benidorm neemt afscheid van Jaume Plensa reuze hoofden

Benidorm neemt afscheid van Jaume Plensa reuze hoofden

door admin
Benidorm neemt afscheid van Jaume Plensa reuze hoofden

Benidorm had sinds april twee reuze hoofden van kunstenaar Jaume Plensa op het plein van El Castell staan, maar nu zijn ze weer weg.

“Silvia” en “María”, de twee monumentale sculpturen van de kunstenaar Jaume Plensa die tijdelijk in bruikleen gegeven waren door de Hortensia Herrero Foundation, zijn sinds hun plaatsing bij het Castell door duizenden mensen bezocht.

De wethouder voor Historisch en Cultureel Erfgoed, Ana Pellicer, bedankte de organisatie die de stukken in bruikleen kreeg en gaf aan dat deze actie, Benidorm in staat heeft gesteld “om kunst dichter bij de burgers te brengen en om van Benidorm een ​​authentiek buitenmuseum te maken”. Ze hoopt dan ook dat dit een vervolg gaat krijgen.

Momenteel zijn aan de Poniente boulevard nog de zes sculpturen te zien van de Belgische kunstenaar Arne Quinze of de monumentale zwanen van de Taiwanees Hung Yi. Maar ook deze zullen binnenkort Benidorm verlaten.

Lees ook: Laatste weken van Arne Quinze sculpturen

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?