Gezondheid

Benidorm loopt extreem risico door coronavirus

Benidorm is vrijdag gekomen in een situatie van extreem risico op verspreiding van het coronavirus na het bereiken van een incidentie van 254 besmettingen per 100.000 inwoners, volgens bronnen van de Generalitat. Dit percentage is 6x hoger dan het Spaanse gemiddelde van 43 positieve besmettingen.

In de Valenciaanse Gemeenschap is de totale incidentie van het coronavirus na 14 dagen de afgelopen week met 36% gestegen tot 43,68 gevallen per 100.000 inwoners. In de afgelopen 14 dagen heeft Benidorm 179 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Gegevens die bijvoorbeeld contrasteren met die van de stad Valencia, die met ongeveer een miljoen inwoners en slechts 190 besmettingen.

In totaal hebben 139 Valenciaanse gemeenten deze week nieuwe besmettingen geregistreerd, en alleen Castellón de la Plana overschreed de honderd positieven (105). Benidorm ontdekte 59 infecties; Valencia, 58; Alicante, 38; Ayora, 18; Pilar de la Horadada, 17; Torrevieja, 12; Alzira, Lliria en Sagunt, negen; Dénia en Vinaròs, acht; Elche, l’Alcora en Sant Vicent del Raspeig, zeven en l’Olleria, Oliva, Orihuela en Sant Joan d’Alacant, zes.

En terwijl de geaccumuleerde incidentie in de Gemeenschap stijgt, heeft het ministerie van Volksgezondheid deze vrijdag 80 nieuwe gevallen van Covid in de provincie Alicante gemeld. Dit zijn de positieven die de afgelopen 24 uur zijn gedetecteerd, een cijfer dat lager is dan dat van donderdag (121) en zeer vergelijkbaar met dat van zeven dagen geleden (73). De update van deze vrijdag laat 239 besmettingen achter in de hele regio en drie doden, waarvan twee in Alicante.


plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button