Nieuws uit Benidorm

Benidorm leefde mee met Chanel en Eurovisie Songfestival

Gisteren beleefde de stad een intense Pre Party bijgewoond door deelnemers van het Benidorm Fest en waarin het optreden van de Spaanse vertegenwoordiger in Turijn live te volgen was. Het evenement was tevens de lancering van de ‘tecnohito’, nu al een nieuw icoon van de stad.

Benidorm trilde op zijn grondvesten gisteravond met het Songfestival en met Chanel, die miljoenen mensen volgden op televisie. Terwijl de finale van het festival plaatsvond in Turijn, hadden de eurofans in Benidorm hun specifieke songfestivalmiddag dankzij de Pre Party georganiseerd door de gemeenteraad, met de medewerking van RTVE, om de finale van de wedstrijd te animeren, waarin Chanel en met het nummer SloMo de derde plaats bereikte, het beste resultaat sinds “Eres tĂș” van Mocedades in 1973.

Vanaf 18:00 uur stroomde een groot publiek naar de Plaza de la Hispanidad. Het was een echte songfestival dag, waarop de liedjes die meededen aan het Benidorm Fest werden gespeeld, afgewisseld met enkele van de liedjes waarmee Spanje in het verleden aan het songfestival heeft deelgenomen.

En om de honger naar de grote avond in Turijn op te wekken, vonden gedurende de middag optredens van enkele van de halve finalisten en finalisten van het afgelopen Benidorm Fest plaats, zoals Javiera Mena, Marta Sango, Unique en Gonzalo Hermida. Ook Levi Diaz, de laatste vertegenwoordiger van Spanje op het Junior Eurovisie Songfestival, stond het podium, dat werd opgesteld aan de voet van de tecnohito, Met zijn 18 meter hoge en 264 vierkante meter ‘led’-schermen, werd de ‘tecnohito’ officieel in gebruik genomen.

Na de live optredens was het tijd voor de Eurovisie finale. Om 21:00 uur waren de drie gigantische schermen op de Plaza de la Hispanidad verbonden met het RTVE-signaal om live de finale te volgen die Spanje naar de derde positie zou brengen. Tijdens de uitzending via TVE schakelden men regelmatig naar Benidorm om de sfeer daar op nationale televisie te laten zien.

De uitslag van de Spaanse vakjury, werd gegeven vanaf het Poniente strand door presentator en model Nieves Álvarez. Naarmate de puntentelling vorderde, nam de nervositeit toe op de Plaza de la Hispanidad, waar het publiek met vlaggen juichte bij punten voor Chanel en in het bijzonder bij de vier keren van ‘douze points’.

Begin volgend jaar zal Benidorm wederom het Benidorm Fest organiseren en daarmee de inzending van dat jaar bepalen. Een idee om voortaan jaarlijks vanuit Benidorm te organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button